Que Es El Camp Nou?

20.11.2022

Que Es El Camp Nou
Vragen en antwoorden Een vraag stellen V:  (Vertaald door Google) Kan ik meedoen met een Spaanse vlag en een Spaanse teamtrui? (Origineel) Puedo entrar con una bandera de españa y una camiseta de la selección española? A:  (Vertaald door Google) Je zult geen enkel probleem hebben.

Waar staat Camp Nou voor?

Naamgeving [ bewerken | brontekst bewerken ] – De officiële naam van het stadion was van de opening tot 2000 Nou Estadi del Futbol Club Barcelona. De naam Camp Nou , Catalaans voor nieuw veld , werd echter vanaf de opening al gebruikt als bijnaam en het werd in 2000 na een stemming onder de socios (clubleden) aangenomen als officiële naam.

Hoeveel ringen heeft Camp Nou?

Over Camp Nou – Camp Nou is het grootste stadion van Europa. Het stadion telt bijna 100. 000 zitplaatsen. FC Barcelona is de trotse eigenaar van het stadion. Al sinds 1957 speelt FC Barcelona haar thuis wedstrijden in dit stadion. In die tijd is het stadion wel gerenoveerd geweest.

 • In Camp Nou vind je ook het officiële museum van FC Barcelona, Museu Josep Lluis Nunez;
 • In het Spaans betekent Camp Nou, ‘Nieuw veld’;
 • Pas sinds 2000 heeft het stadion deze naam, daarvoor was het officieel, Nou Estadi del Futbol Club Barcelona;

Het stadion is verdeeld over drie ringen. Camp Nou is meen echte toeristische attractie in Barcelona. Ook toeristen die geen fan zijn van voetbal brengen een bezoek aan Camp Nou.

Is het Nou Camp of Camp Nou?

Stadion van FC Barcelona. Beide vormen komen voor. Op de website van FC Barcelona wordt ‘Camp Nou’ gebruikt. Die vorm heeft de voorkeur.

Hoeveel supporters kunnen in Camp Nou?

Wat is Camp Nou? – Camp Nou is het grootste stadion van Europa. De voetbaltempel biedt plaats aan 98. 787 toeschouwers. Dat is bijna evenveel als De Kuip en de Amsterdam Arena samen! De indrukwekkende thuishaven van FC Barcelona is zelfs een van de drie grootste stadions ter wereld.

 1. Het stadion wordt in de toekomst bovendien nog groter, zoals je ook op deze video kunt zien, waarin het toekomstige Camp Nou wordt gepresenteerd;
 2. In seizoen 2021-2022 moet er volgens de plannen plaats zijn voor 105;

000 toeschouwers. Dat is niet goedkoop: de kosten voor de verbouwing van Camp Nou worden geschat op 600 miljoen euro. Hieronder geef ik je meer achtergrondinformatie en schets ik geschiedenis over Camp Nou. Echte voetbalfans kunnen Barcelona niet verlaten zonder een bezoek aan Camp Nou te hebben gebracht.

Wat is het grootste stadion van de wereld?

10: Estadio Santiago Bernabéu: 81. 044  – Met op nummer 10 van de top 10 grootste voetbalstadions ter wereld staat het Estadio Santiago Bernabéu met als thuisclub de wereldberoemde voetbalclub Real Madrid. De bouw van het stadion begon op 1944 en op 1947 werd het stadion ingehuldigd onder de oude naam Nuevo Estadio.

Echter werd dit begin 1955 veranderd naar de huidige naam die iedereen kent Estadio Santiago Bernabéu. Voor nog meer informatie over Estadio Santiago Bernabéu, bekijk Estadio Santiago Bernabéu Hier. Dat waren ze weer de top 10 grootste voetbalstadions ter wereld! Wat vond jij van de top 10? laat het ons weten.

Hebben wij iets gemist? klik hier  en L aat het ons dat weten en dan komen wij bij je terug. Volg ons ook op  Instagram voor het laatste voetbalnieuws.

You might be interested:  Para Que Sirve La Stadium?

Wat is het grootste voetbalstadion van Europa?

Camp Nou – 99. 786 – Que Es El Camp Nou Que Es El Camp Nou Christian Bertrand / Shutterstock. com Het grootste stadion van Europa, met plaats voor bijna 100. 000 toeschouwers is Camp Nou in Barcelona , waar de plaatselijke FC haar wedstrijden speelt. Het stadion is geopend in 1957. De eerste renovatie vond plaats in 1982 voor het WK voetbal, de capaciteit werd toen opgevoerd tot 115.

000 plaatsen. In 1994 werden de staanplaatsen vervangen door zitplaatsen en nam de capaciteit weer af tot de huidige 99. 786 plaatsen. Het eerste Nederlandse voetbalstadion , de Amsterdam Arena met een capaciteit van 53.

052 komt overigens pas op de 51e plaats in de lijst.

Waar is de grootste voetbalstadion ter wereld?

Rungrado May Day Stadium – Capaciteit: 150. 00. Wellicht enigszins onverwacht, maar het grootste voetbalstadion op aarde bevindt zich in Noord-Korea. In de hoofdstad Pyongyang welteverstaan. Het Rungrado May Day Stadium wordt vooral gebruikt voor politieke en militaire doeleinden en is in 1989 voor het eerst in gebruik genomen.

Wat is het grootste voetbalveld ter wereld?

Een onderzoek naar het grootste voetbalveld van de Primera División, heeft een verrassend resultaat opgeleverd. Niet FC Barcelona of Real Madrid CF heeft het grootste veld, maar Elche CF. Voetbalvelden moeten binnen bepaalde grenzen vallen, maar hebben daarbinnen wel wat speling.

Het Camp Nou van Barça, Santiago Bernabéu van Real en Vicente Calderón van Atlético Madrid houden zich allemaal aan de lengtematen die de FIFA aanbeveelt: 105 meter lang en 68 meter breed, aldus Marca.

De grasmat van Elche is met 108 bij 70 meter de grootste, die van Rayo Vallecano is de kleinste: 100 bij 65 meter.

Waar kun je het beste zitten in Camp Nou?

Vakken voor uitsupporters – De uitsupporters die Camp Nou bezoeken zitten normaal gesproken in de vakken aan de Zuid-Oost kant van het stadion, op de bovenste ring. Dit zijn de vakken 522 t/m 535. Que Es El Camp Nou.

Waar zit het uitvak in Camp Nou?

Het uitvak bevindt zich in de Zuidoost hoek van het stadion. Wanneer je hoogtevrees hebt wordt het je niet aangeraden om naar het voetbalstadion te gaan aangezien je op de bovenste ring zit.

Wat kost een kaartje voor een wedstrijd van Barcelona?

Wat kosten de tickets voor FC Barcelona? – Tickets voor FC Barcelona kunnen qua prijs heel erg variëren. Prijzen verschillen afhankelijk van de soort wedstrijd en je zitplaats in het stadion. Wedstrijden tegen minder goede clubs zijn over het algemeen goedkoper dan tegen een grote club.

You might be interested:  Para Que Sirve Stadium 25?

De wedstrijden van de Champions League en de Copa del Rey worden vaak doordeweeks gehouden en hebben over het algemeen ook goedkopere kaartjes dan de gemiddelde wedstrijd van de Liga. Een derby, zoals wanneer Barça tegen Espanyol of Real Madrid speelt, kan gauw boven de €100 per ticket kosten.

Voor andere wedstrijden liggen de prijzen gemiddeld tussen de €50 en €80. Hoewel prijzen fluctueren afhankelijk van de wedstrijd is het sowieso altijd voordeliger om op de hoogste ring van Camp Nou te zitten of juist helemaal beneden achter de goal. Op deze plekken kun je al tickets van €30 of minder vinden. Kortom, de normale prijzen voor een wedstrijd van FC Barcelona zijn als volgt:

 • Minder belangrijke wedstrijden: €30 – €70
 • Gemiddelde wedstrijd: €50 – €80
 • Derby’s tegen Real Madrid of Espanyol: €100 – €200

Hoe lang duurt Tour Camp Nou?

De Camp Nou Players Experience Tour – De Players Experience geeft je een backstage tour , een bezoek aan het FC Barcelona museum en de kans om het voetbalveld te betreden. Daarnaast neemt de tour je mee voor een kijkje achter de schermen in de persruimte en de kleedruimtes van het bezoekende team.

Vervolgens word je door de spelerstunnel meegenomen naar het veld, de tribune en de commentatorruimte. Tot slot ga je met de groep naar het museum. Je krijgt ook een VR-bril aangeboden voor een virtuele ervaring en daarbovenop krijg je een officiële FC Barcelona goodiebag.

De tour duurt ongeveer 90 minuten. De prijs voor een standaard ticket is €120, €90 voor senioren ouder dan 70 jaar en kinderen tussen de 6 en de 13 jaar en €35 voor kinderen onder de 6 jaar. Plaatsen zijn gelimiteerd, dus je ticketje op voorhand boeken, is een goed idee. .

Is Camp Nou overdekt?

De Catalaanse club onthulde donderdag de plannen voor ‘ Nou Camp Nou ‘. Alle tribunes worden overdekt en de capaciteit wordt uitgebreid naar ongeveer 105. 000 plaatsen. Momenteel biedt het stadion plaats aan 99. 000 supporters, waarmee Camp Nou al het grootste stadion van Europa is.

¿Cuándo se creó el Camp Nou?

El Camp Nou acoge los partidos de fútbol del primer equipo del Club desde septiembre de 1957. El nuevo estadio del Barça sustituyó el antiguo campo de Les Corts, que a pesar de que tenía una capacidad para 48. 000 espectadores (después de varias ampliaciones) se quedó pequeño con la gran expansión de la afición azulgrana experimentada a finales de la década de los cuarenta.

 • Los arquitectos Francesc Mitjans Miró y Josep Soteras Mauri (con la colaboración de Lorenzo García Barbón) diseñaron el Estadio, que se construyó entre 1955 y 1957 a base de hormigón y hierro;
 • La obra costó unos 288 millones de pesetas y supuso el endeudamiento del Club durante unos años;

Aunque inicialmente no tenía nombre, una encuesta entre los socios celebrada en septiembre de 1965 estableció como nombre oficial Estadio del CF Barcelona. De todos modos, popularmente desde 1957 se bautizó como Camp Nou, ya que el estadio sustituía el antiguo campo de Les Corts, el campo viejo.

En abril de 2001 se oficializó el nombre de Camp Nou después de una consulta popular, a través del correo, entre los socios de la Entidad. De las 29. 102 respuestas que se remitieron al Club, un total de 19.

861 (el 68. 25%) apostaron por Camp Nou en lugar de Estadio del FC Barcelona. El Estadio tiene una altura máxima de 49,67 metros y una superficie de 58. 760 metros cuadrados (260 metros de longitud y 226 de anchura). Siguiendo la normativa de la UEFA, el terreno de juego hace 105 m x 68 m.

Con una capacidad de 99. 354 personas, actualmente es el estadio más grande de toda Europa. La capacidad del Estadio, sin embargo, ha sufrido varios cambios, debido a las diferentes ampliaciones que se han hecho.

Inicialmente, en 1957 cabían 99. 053 espectadores, cifra que llegó hasta los 115. 000 en 1982, coincidiendo con la celebración del Mundial de fútbol. Posteriormente, en aplicación de la normativa que obligaba a eliminar las localidades de pie, el aforo se situó nuevamente, a finales de los años 90, en la raya de los 99.

 • 000 espectadores;
 • Durante la temporada 1998/99, la UEFA reconoció los servicios y la funcionalidad del Camp Nou y lo clasificó como estadio Cinco Estrellas;
 • En el año 2010, con el nuevo reglamento de la UEFA, esta categoría se sustituyó por la de Categoría 4, que corresponde a los estadios que cumplen las máximas exigencias en prestaciones, servicios y aforo, como es el caso del Estadio del FC Barcelona;
You might be interested:  Cuantos Goles Ha Marcado Cristiano Ronaldo En El Camp Nou?

Entre todas las instalaciones y dependencias que hay en el interior del Estadio destacan una pequeña capilla al lado de los vestuarios, los palcos, la sala VIP, la sala de prensa, varios platós de televisión, las cabinas de prensa, las oficinas de servicios técnicos, el Centro de Medicina Deportiva, la Unidad de Control Operativo (UCO), el local de la Agrupación Barça Jugadores, el Museo del FC Barcelona y dependencias de varios departamentos del Club.

¿Qué es el Camp Nou en catalán?

Más preguntas frecuentes –

 • ¿Qué medidas sanitarias se toman durante las visitas al Camp Nou (Covid19)?
 • ¿Dónde comer en el estadio del Barcelona?
 • ¿Dónde puedo aparcar en el Camp Nou?
 • Aparcamiento de pago cerca del Camp Nou

Su comentario se registró correctamente y se publicará después de moderación. Cerrar.

¿Cuál es la mejor forma de visitar el Camp Nou?

Barça Stadium Tour & Museum: visitando el estadio del FC Barcelona – La mejor forma de visitar el Camp Nou es asistiendo a un partido del FC Barcelona y disfrutando en vivo del fútbol desplegado por uno de los clubes más laureados del planeta. Sin embargo, el Barça Stadium Tour & Museum  —o Camp Nou Experience — es un plan perfecto para quienes deseen visitar el Museo del FC Barcelona y conocer los rincones por los que pasan antes y después de cada encuentro los cracks del primer equipo.

Existen diferentes recorridos, que te permitirán acceder a la zona mixta —donde tienen lugar las entrevistas postpartido—, pasear junto al terreno de juego, entrar al vestuario del equipo rival e incluso sentarse en el banquillo utilizado puntualmente por figuras de la talla de Leo Messi.

Por su parte, el Museo del FC Barcelona posee una completísima colección de objetos vinculados al club azulgrana, entre ellos, balones, camisetas o botas antiguas, así como novedosos medios audiovisuales que permiten al seguidor rememorar algunos de los goles y jugadas más emocionantes y significativos para la historia de su equipo.

¿Cuáles son las instalaciones del Camp Nou?

The NEW CAMP NOU (OFFICIAL)

Enlaces externos [ editar ] –

 • «Camp Nou» en FCBarcelona. es
 • «Espai Barça» en FCBarcelona. es
 • Wikimedia Commons alberga una categoría multimedia sobre Camp Nou.