Camp Nou Donde Esta?

28.08.2022

Camp Nou Donde Esta
Vragen en antwoorden Een vraag stellen V:  (Vertaald door Google) Kan ik meedoen met een Spaanse vlag en een Spaanse teamtrui? (Origineel) Puedo entrar con una bandera de españa y una camiseta de la selección española? A:  (Vertaald door Google) Je zult geen enkel probleem hebben.

Waar zit ik Camp Nou?

Camp Nou Football Stadium 08028 Barcelona, España.

Welke metrolijn naar Camp Nou?

Met de metro naar Camp Nou is heel eenvoudig, je kunt 2 metrolijnen nemen:

 • Metrolijn 3, je stapt uit bij Maria Cristina of Les Corts
 • Metrolijn 5, je stapt uit bij Collblanc of Badal

Houd er rekening mee dat het openbaar vervoer tot 0. 00 uur rijdt!.

Is het Nou Camp of Camp Nou?

Stadion van FC Barcelona. Beide vormen komen voor. Op de website van FC Barcelona wordt ‘Camp Nou’ gebruikt. Die vorm heeft de voorkeur.

Hoe noemt het stadion van Barcelona?

Het voetbalstadion van Barcelona is het derde grootste voetbalstadion in de wereld na de stadions in Sao Paulo, Brazilië en Mexico City. Barcelona’s Camp Nou heeft een capaciteit van 110. 000 mensen en bij iedere wedstrijd is het nagenoeg uitverkocht – dat is de passie voor voetbal onder de Catalaanse mensen.

Hoeveel kost een ticket in Camp Nou?

De Camp Nou Players Experience Tour – De Players Experience geeft je een backstage tour , een bezoek aan het FC Barcelona museum en de kans om het voetbalveld te betreden. Daarnaast neemt de tour je mee voor een kijkje achter de schermen in de persruimte en de kleedruimtes van het bezoekende team.

Vervolgens word je door de spelerstunnel meegenomen naar het veld, de tribune en de commentatorruimte. Tot slot ga je met de groep naar het museum. Je krijgt ook een VR-bril aangeboden voor een virtuele ervaring en daarbovenop krijg je een officiële FC Barcelona goodiebag.

De tour duurt ongeveer 90 minuten. De prijs voor een standaard ticket is €120, €90 voor senioren ouder dan 70 jaar en kinderen tussen de 6 en de 13 jaar en €35 voor kinderen onder de 6 jaar. Plaatsen zijn gelimiteerd, dus je ticketje op voorhand boeken, is een goed idee. .

Wat kost een kaartje voor een wedstrijd van Barcelona?

Wat kosten de tickets voor FC Barcelona? – Tickets voor FC Barcelona kunnen qua prijs heel erg variëren. Prijzen verschillen afhankelijk van de soort wedstrijd en je zitplaats in het stadion. Wedstrijden tegen minder goede clubs zijn over het algemeen goedkoper dan tegen een grote club.

 • De wedstrijden van de Champions League en de Copa del Rey worden vaak doordeweeks gehouden en hebben over het algemeen ook goedkopere kaartjes dan de gemiddelde wedstrijd van de Liga;
 • Een derby, zoals wanneer Barça tegen Espanyol of Real Madrid speelt, kan gauw boven de €100 per ticket kosten;

Voor andere wedstrijden liggen de prijzen gemiddeld tussen de €50 en €80. Hoewel prijzen fluctueren afhankelijk van de wedstrijd is het sowieso altijd voordeliger om op de hoogste ring van Camp Nou te zitten of juist helemaal beneden achter de goal. Op deze plekken kun je al tickets van €30 of minder vinden. Kortom, de normale prijzen voor een wedstrijd van FC Barcelona zijn als volgt:

 • Minder belangrijke wedstrijden: €30 – €70
 • Gemiddelde wedstrijd: €50 – €80
 • Derby’s tegen Real Madrid of Espanyol: €100 – €200

Hoe duur metro Barcelona?

Prijzen – De meest gebruikte metrokaarten in Barcelona zijn het enkeltje, de dagkaart en de tienrittenkaart. Deze kaartjes kunnen overigens ook gebruikt worden in andere transportmiddelen die tot het openbaar vervoer van Barcelona behoren, zoals bus, tram en trein.

 • Billet senzill (enkeltje) : De ticketprijs voor een enkeltje met de metro ( billet senzill ) is voor 2020 vastgesteld op €2,40.
 • T-dia (dagkaart) : Een dagkaart , waar je de hele dag onbeperkt mee door Barcelona kunt reizen, kost €10,50.
 • T – Casual (tienrittenkaart) : Met een T-Casual kaart kun je 10 ritten maken voor €11,35. Deze reiskaart is anoniem en mag door meerdere mensen gebruikt worden, maar niet tegelijkertijd. Omgerekend betaal je €1,15 per ritje. Let op!  Deze kaart is maar 1 uur en 15 minuten geldig.
 • T-Usual: Een individuele reiskaart die geldig is voor een onbeperkt aantal reizen in 30 dagen. Dit abonnement is te vergelijken met de T-Mes. De T-usual kost voor 1 zone €40.
 • T-jove:  De T-jove is een gepersonaliseerde reiskaart (voor personen onder de 25 jaar) geldig voor 90 dagen waarin je onbeperkt kunt reizen. De standaardprijs voor dit ticket voor 1 zone is €80.
 • T-FM/FN 70/90 general card:  Van deze reiskaart kun je onbeperkt 70 reizen maken in 90 dagen, te gebruiken door meerdere personen uit het gezin. Een abonnement voor één zone kost €63,55.
 • T-Grup:  Deze reiskaart is te vergelijken met de T-70/30. Met de T-grup kun je met meerdere personen reizen in 30 opeenvolgende dagen. De standaardprijs voor één zone is €79,45.
 • T-Familiar:  Deze kaart is te gebruiken voor meerdere personen. De ticket is geldig voor 8 verschillende ritten in 30 opeenvolgende dagen. De kaart kost €10 voor zone 1.
 • Ticket naar het vliegveld (Airport ticket): Dit ticket is geldig voor de metroreis van Aeroport T1 of Aeroport T2 via L9 Sud en de rest van het metronetwerk. Verderop in het artikel staat een precieze uitleg over hoe te reizen van en naar het vliegveld als je de metro neemt. Een kaartje kost €5,15.
 • Barcelona Card : vanaf €46 per persoon voor 3 dagen (inclusief gratis entree bij een groot aantal bezienswaardigheden en korting bij vele andere).
 • Hola BCN! Transportkaart: De prijs van de Hola BCN! ov-kaart voor toeristen varieert tussen de €14,50 voor twee dagen tot €33,70 voor vijf dagen.
You might be interested:  Estadio Monumental River Plate Como Llegar?

Let op!  Bij het aanschaffen van kaarten zoals T-mes, T-trimestre dien je een ID-bewijs mee te nemen. Het nummer hiervan moet op de kaart worden afgedrukt. Voor actuele prijzen van andere metrotickets, zie de website van TMB. Let op: kinderen tot en met 4  jaar oud mogen gratis met het openbaar vervoer reizen in Barcelona.

Wat kost een metrokaartje in Barcelona?

Een kaartje kopen voor de metro doe je zo – Een kaartje kopen doe je gemakkelijk bij de kaartautomaten op de stations. Dit kan met muntgeld, pin of creditcard. Voor een enkeltje betaal je €2,20. Een tienrittenkaart, waarop je met meerdere personen mag reizen, kost €10,20 en een dagkaart heb je voor €8,60 in je bezit.

Met een kaartje kun je vrij reizen in zone 1. Deze zone beslaat bijna de hele stad en je hoeft je dus niet druk te maken bij het overstappen. Let op: Voor je rit van en naar het vliegveld wissel je wél van zone.

Je hebt dan ook een speciaal ticket nodig, namelijk een ‘Bitllet Aeroport’. Kosten: €4,80.

Hoe duur is het OV in Barcelona?

Prijzen OV-kaart in Barcelona

Een dagkaart (T-Dia) €10,50
Tienrittenkaart (T-Casual) €11,35
Bitllet Aeroport (metroticket van en naar het vliegveld) €5,15
Hola BCN! toeristen kaart 48 uur €16,30
Hola BCN! toeristen kaart 72 uur €23,70

.

Wat is het grootste stadion van de wereld?

10: Estadio Santiago Bernabéu: 81. 044  – Met op nummer 10 van de top 10 grootste voetbalstadions ter wereld staat het Estadio Santiago Bernabéu met als thuisclub de wereldberoemde voetbalclub Real Madrid. De bouw van het stadion begon op 1944 en op 1947 werd het stadion ingehuldigd onder de oude naam Nuevo Estadio.

Echter werd dit begin 1955 veranderd naar de huidige naam die iedereen kent Estadio Santiago Bernabéu. Voor nog meer informatie over Estadio Santiago Bernabéu, bekijk Estadio Santiago Bernabéu Hier. Dat waren ze weer de top 10 grootste voetbalstadions ter wereld! Wat vond jij van de top 10? laat het ons weten.

Hebben wij iets gemist? klik hier  en L aat het ons dat weten en dan komen wij bij je terug. Volg ons ook op  Instagram voor het laatste voetbalnieuws.

Waarom heet Camp Nou zo?

 • Home
 • Spanje
 • Barcelona
 • Camp Nou

Camp Nou, Catalaans voor ‘nieuw veld’, is het voetbalstadion van FC Barcelona en is gelegen in de prachtige stad Barcelona. De bouw van het stadion begon in 1954, omdat het voorgaande stadion in Les Corts te klein was geworden voor de groeiende club. Op 24 september in 1957 werd het nieuwe stadion geopend en sindsdien worden hier alle thuiswedstrijden van FC Barcelona gespeeld.

De officiële naam bij de voltooiing van de bouw was ‘Nou Estadi del Futbol Club Barcelona’. De bouw van het stadion kostte in totaal 288 miljoen peseta. Eulogio Martínez maakte het eerste doelpunt in het stadion tegen Legia Warschau (4-2 winst voor FC Barcelona).

Door de jaren heen werd de capaciteit van Camp Nou verhoogd naar 99. 354 zitplaatsen. Hiermee is het het grootste stadion van Europa. In de top 10 van grootste stadions ter wereld staat Camp Nou op nummer 6. Buiten het stadion is niet te zien hoe gigantisch het daadwerkelijk is; de club mocht van de gemeente het stadion niet in de hoogte uitbreiden waardoor zij in de diepte hebben gewerkt.

 1. Camp Nou is een trekpleister voor de vele toeristen die van over de hele wereld op Barcelona afkomen;
 2. Niet alleen voor de echte Barça fans, maar voor iedereen is het een must om dit indrukwekkende stadion een keer in het echt te zien;

Lees meer De vernieuwing van het stadion staat onder leiding van architect Norman Foster. Dit is geen nieuw project voor de wereldberoemde architect; hij is onder andere de ontwerper van het nieuwe Wembley , de Millennium Bridge in Londen , de Vivaldi Tower in Amsterdam en de 265 meter hoge Torre de Collserola in Barcelona.

De grondige vernieuwing van Camp Nou is nog altijd aan de gang. Doel is om de buitenkant te voorzien van een immens mozaïek van gebroken tegels, geheel naar de bouwstijl van Antoni Gaudí, de bekende architect van de Sagrada Familia.

De enorme panelen van het stadion kunnen oplichten in het blauwpaars van Barça en het geelrood van Catalonië. In Camp Nou bevindt zich ook het Museu Josep Lluís Núñez, het museum van FC Barcelona. Het museum is vernoemd naar oud-clubpresident Josep Lluís Núñez.

De oprichter van FC Barcelona, Joan Gamper, kwam al in de jaren twintig met het idee van een clubmuseum. Het duurde echter tot 1984 tot de opening van het museum. Het FC Barcelona museum is het meest bezochte museum van Barcelona en van Catalonië, met 1 tot 2 miljoen bezoekers per jaar.

De Camp Nou-tour of Camp Nou Experience is een echte aanrader voor de voetbalfans. Om lange wachtrijen te voorkomen is het aan te raden vooraf uw kaarten te bestellen via de officiële  website van FC Barcelona.

Waar zit de harde kern van Barcelona?

Plattegrond Camp Nou – Plattegrond Camp Nou De 000 en 100 nummers verwijzen naar de eerste ring, de 200 en 300 nummers naar de tweede ring en de 400 en 500 nummers naar de derde ring. Iedereen heeft zo’n zijn eigen voorkeur voor de beste plaatsen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat plaatsen in de vakken 530 t/m 540 prima zijn en je een hoop geld schelen t. andere plaatsen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om de spelers van dichterbij te zien, maar daar zal je dan ook flink voor in de buidel moeten tasten.

 1. Wellicht nog handig om te weten: de harde kern van Barcelona is gevestigd achter het doel in de vakken 042 t/m 049;
 2. En de uitsupporters zitten normaal gesproken in de vakken aan de Zuid-Oost kant van het stadion, op de bovenste ring;
You might be interested:  Dónde Queda El Estadio Anfield?

Dit zijn de vakken 522 t/m 535.

Wat is het grootste voetbalstadion van Europa?

Camp Nou – 99. 786 – Camp Nou Donde Esta Camp Nou Donde Esta Christian Bertrand / Shutterstock. com Het grootste stadion van Europa, met plaats voor bijna 100. 000 toeschouwers is Camp Nou in Barcelona , waar de plaatselijke FC haar wedstrijden speelt. Het stadion is geopend in 1957. De eerste renovatie vond plaats in 1982 voor het WK voetbal, de capaciteit werd toen opgevoerd tot 115.

000 plaatsen. In 1994 werden de staanplaatsen vervangen door zitplaatsen en nam de capaciteit weer af tot de huidige 99. 786 plaatsen. Het eerste Nederlandse voetbalstadion , de Amsterdam Arena met een capaciteit van 53.

052 komt overigens pas op de 51e plaats in de lijst.

Waar zit het uitvak in Camp Nou?

Het uitvak bevindt zich in de Zuidoost hoek van het stadion. Wanneer je hoogtevrees hebt wordt het je niet aangeraden om naar het voetbalstadion te gaan aangezien je op de bovenste ring zit.

Hoeveel ringen heeft Camp Nou?

Over Camp Nou – Camp Nou is het grootste stadion van Europa. Het stadion telt bijna 100. 000 zitplaatsen. FC Barcelona is de trotse eigenaar van het stadion. Al sinds 1957 speelt FC Barcelona haar thuis wedstrijden in dit stadion. In die tijd is het stadion wel gerenoveerd geweest.

In Camp Nou vind je ook het officiële museum van FC Barcelona, Museu Josep Lluis Nunez. In het Spaans betekent Camp Nou, ‘Nieuw veld’. Pas sinds 2000 heeft het stadion deze naam, daarvoor was het officieel, Nou Estadi del Futbol Club Barcelona.

Het stadion is verdeeld over drie ringen. Camp Nou is meen echte toeristische attractie in Barcelona. Ook toeristen die geen fan zijn van voetbal brengen een bezoek aan Camp Nou.

Wat te doen rondom Camp Nou?

Hoe lang duurt rondleiding Camp Nou?

Page Content – V: Ik kom volgende week naar Barcelona en kijk er naar uit om de Camp Nou-tour te doen in het stadion van FC Barcelona. Kunt u mij vertellen hoeveel tijd ik nodig heb voor de volledige tour? Is er een tijdslimiet? A: Er is geen tijdslimiet om de Camp Nou-tour volledig te voltooien.

Enkele van de vele tentoongestelde trofeeën

De tour omvat het museum van FC Barcelona, de kleedkamers van de spelers, de perskamer en een bezoek aan de VIP-zitplaatsen op het stadion. Er is ook een multimedia-presentatie over de club die u kunt bekijken. De FC Barcelona-tour is een zelfstandige rondleiding. Er is ook een optionele audiotour die u op de dag van uw bezoek kunt kopen als u meer informatie wilt. Als u zo min mogelijk tijd kwijt wilt zijn met het in de rij staan, dan is het verstandig om uw kaarten voorafgaand aan uw reis te reserveren.

Als u binnen de openingstijden van de tour blijft, kunt u zoveel tijd als u zelf wilt voor de tour nemen. Ik heb aan de voet van deze pagina een link toegevoegd waarop u veilig uw Camp Nou-kaarten voorafgaand aan uw reis kunt boeken.

Buiten het seizoen zijn er nauwelijks wachtrijen, maar als u tijdens het hoogseizoen komt (april – oktober) zult u voorbereid moeten zijn op enige wachttijd. Deze rijen kunnen van 20 tot 40 minuten lang zijn, afhankelijk van de tijd van de dag. Als u het rustig aan doet kunt u de hele tour in ongeveer twee uur doen, maar indien u een echte FC Barcelona-fan bent en u een meer diepgaand bezoek wilt brengen waarbij u alle trofeeën van de club bekijkt (er zijn er veel), naast wat meer te weten te komen over de geschiedenis van de club, dan kunt u heel eenvoudig de hele ochtend aan de tour spenderen.

Wat moet je gezien hebben in Barcelona?

¿Dónde se encuentra Camp Nou?

Camp Nou se puede encontrar dentro del mapa de Barcelona. A su vez, en el mapa de España, se ubica dentro de la provincia de Barcelona. Cerca de ahí, quizás pueda haber sitios de grán interés. Debido a su ubicación, pensamos que se pueden encontrar sitios para ver y disfrutar.

¿Cuándo se construyó el Camp Nou?

Construction – The construction of Camp Nou started on 28 March 1954 as Barcelona’s previous stadium, Camp de Les Corts , had no room for expansion. Although originally planned to be called the Estadi del FC Barcelona, the more popular name Camp Nou was used.

 1. The June 1950 signing of László Kubala , regarded as one of Barcelona’s greatest players, provided further impetus to the construction of a larger stadium;
 2. On 14 November 1950, the president Agustí Montal i Galobart obtained the favourable agreement of an assembly of members to acquire land for the construction of a new stadium, located in Hospitalet de Llobregat, which was later exchanged with the Barcelona City Council for other land in the neighbourhood of Les Corts;

The stadium is located at the end of Travessera de les Corts, next to the Cementiri and the Maternitat. The commission dedicated to the project recommended another location in February 1951. The official purchase took place two years later. The appointment of Francesc Miró-Sans as president of FC Barcelona, on 14 November 1953, was to relaunch the project.

Invested in February of the following year, Miró-Sans decided in favour of the land acquired in 1950, and the first stone of the stadium was laid on 28 March 1954. A procession of several thousands of people made the journey from the Camp de Les Corts to La Masia de Can Planes, where the ceremony of laying the first stone was held, a solemn ceremony in the presence of Miró-Sans, the head of the Civil Government of Barcelona and the archbishop of Barcelona, Gregorio Modrego.

The project was completed one year later, when the club entrusted the construction to the building company Ingar SA. The work was supposed to last eight months, but the costs were more than four times higher than expected, reaching 288 million pesetas.

 • Through mortgages and loans, the club managed to finish the project, borrowing heavily for several years;
 • The club hoped to cover the cost with the sale of the land at Les Corts , but the Barcelona City Council took five years to requalify it, giving rise to a period of certain economic hardship, Finally, the head of state and of the Spanish government at the time, the dictator Francisco Franco , authorised the requalification of the land at Les Corts and put an end to the crisis of the Barcelona club;
You might be interested:  Cuantos Años Cumple El Estadio Azteca?

During the course of the Camp Nou construction work, La Masia served as a workshop for making the models and a workplace for architects and builders. The architects were Francesc Mitjans and Josep Soteras, with the collaboration of Lorenzo García-Barbón.

Finally, on 24 September 1957, the feast of La Mercè, the Camp Nou was inaugurated. A solemn mass presided over by the archbishop, who welcomed the finished stadium, preceded the Hallelujah from Handel’s Messiah.

Dignitaries of the Franco regime and of the city gathered in the presidential tribune, and some 90,000 people attended the opening ceremony in the stands of the huge stadium. During the event, football clubs from all over Catalonia paraded on the field, as well as members of the different sections of Barça, the penyes and the different FC Barcelona teams.

¿Cuáles son las estaciones más cercanas del Camp Nou?

En Metro – Es más fácil llegar al estadio en metro, gracias a los grandes servicios de Barcelona que viajan a todas partes de la ciudad. Hay varias estaciones que rodean el estadio, cada una de las cuales están a unos 10 minutos a pie del Camp Nou. Las estaciones más cercanas son Palau Reial, Maria Cristina y Les Cortes en la Línea 3, y Badal y Collblanc de la Línea 5.

 • Desde Maria Cristina – Gire a la izquierda después de salir de la estación y continúe un máximo en la Avenida Diagonal. Siga caminando más allá del enorme rascacielos negro «La Caixa» hasta llegar a la Princesa Sofia Gran Hotel. A partir de ahí, tome la primera a la izquierda – El Camp Nou se encuentra al final de este camino.
 • Desde Palau Reial – Gire la izquierda cuando emergen de la estación y luego gire a la izquierda hasta la calle de Marti I Franques – el estadio se encuentra al final de este camino.
 • Desde Collblanc – Gire a la derecha de la estación y camine a lo largo del Carrer de Sants hasta llegar a la calle de la Riera Blanca. Gire a la izquierda por esta carretera hasta que se convierta en C. Arístides Maillol, que es donde se encuentra el camino del estadio.
 • Desde Badal – Gire a la izquierda al salir de la estación y llegará a Carrer de Portbou, sígalo hasta llegar a la avenida de Madrid. Gire a la izquierda y luego tome la siguiente a la derecha hasta la calle de Benavent. Verá el estadio al final de este camino.
 • Desde Les Corts – Simplemente recorra Travessera de Les Corts hasta que vea el estadio a su derecha.

Estación más cercana en cada puerta: Accesos 1-10: Palau Reial Accesos 11-16: Collblanc Accesos 17 y 19: Badal Accesos 19-21: Les Corts THay servicios de metro más regulares durante los días de partido, pero se advierte que la mayoría de los servicios estarán ocupados cuando el FC Barcelona esté jugando. Durante la semana y los domingos, el metro funciona hasta la medianoche. Los sábados funciona durante noche.

¿Dónde está la boca del Camp Nou?

Su entrada del FC Barcelona contiene la siguiente información: – Camp Nou Donde Esta Queremos explicarle lo que cada número significa para que pueda llegar a su asiento de la manera más fácil. Hay cuatro áreas o lados diferentes en el estadio del Camp Nou, cada uno tiene su nombre diferentemente: – TRIBUNA (situada en Avenida Arístides Maillol) –  LATERAL (Carrer de la Maternitat) –  GOL NORD (Avenida de Joan XXIII) –  GOL SUD NIKE (Travessera de les Corts) Camp Nou Donde Esta A su vez, cada uno de estos lados o zonas se dividen en tres alturas o gradas, siendo la primera gradería la más cercana al terreno de juego y la tercera la más alta. Y además, cada zona del estadio tiene sus accesos (21 accesos) y puertas (107 puertas). En su entrada, verá un número para el ACCES, PORTA, BOCA, FILA y SEIENT. Este último es su asiento exacto y los otros le indican la forma de acceder a su asiento. Acceso (ACCES ): es la puerta de entrada al recinto desde la calle.

Aunque su número de acceso aparecerá como el acceso más cercano a su puerta, no es obligatorio que acceda al recinto por ese acceso específico. Puede usar cualquier acceso, lo único que se le pedirá es que muestre que tiene una entrada oficial (no es necesario validarla todavía).

Los números de acceso se indican en rojo en los paneles verticales que están alrededor de todo el estadio. Puerta (PORTA) : es la puerta por la que debes entrar al estadio. El número de puerta se indica en un panel de luz roja situado justo encima de la puerta.

En este caso, es obligatorio que usted acceda a través de la puerta específica que se menciona en su entrada. Debe pasar tu billete del FC Barcelona a través del lector de código de barras. En caso de que encuentres algún problema, no te preocupes, siempre hay personal del club presente para ayudarte.

Boca (BOCA) : ya está dentro del estadio del Camp Nou. Ahora se encuentra en un pasillo que rodea el acceso a las gradas. Ahora debe encontrar su boca, el lugar dentro del estadio donde debe tener acceso al sector donde está su asiento. Los números de la boca aparecen en amarillo en un panel horizontal por encima de cada acceso.

Fila (FILA) : es la fila donde está su asiento. Los números están en el lado del asiento de cada fila y siguen un orden consecutivo del más bajo al más alto. Asiento (SEIENT) : el número está indicado en el propio asiento.

Tenga en cuenta que los números de asiento son pares e impares. Cuando acceda desde la boca correspondiente, encontrará los números pares en un lado y los números impares en el otro. Encuentre su número. y a disfrutar del partido!!.