Camp Nou Como Llegar Metro?

03.12.2022

Camp Nou Como Llegar Metro
Cómo llegar al Camp Nou en metro – Estés donde estés, puedes llegar al Camp Nou en metro. Las dos líneas con parada cercana al estadio son la línea azul (L5) y la línea verde (L3). Desde las pardas de Collblanc y Les Corts respectivamente puedes llegar andando al campo en pocos minutos. Esquema de la línea 3 del metro de Barcelona. Fuente: TMB Esquema de la línea 5 del metro de Barcelona. Fuente: TMB TMB también pone a tu disposición este simulador en el que puedes ver qué trayecto debes realiza r desde el lugar en el que te encuentres. Solo debes indicar la calle o lugar desde la que partes y, por supuesto, tu destino.

Welke metrolijn naar Camp Nou?

Met de metro naar Camp Nou is heel eenvoudig, je kunt 2 metrolijnen nemen:

 • Metrolijn 3, je stapt uit bij Maria Cristina of Les Corts
 • Metrolijn 5, je stapt uit bij Collblanc of Badal

Houd er rekening mee dat het openbaar vervoer tot 0. 00 uur rijdt!.

Waar zit ik Camp Nou?

Camp Nou Football Stadium 08028 Barcelona, España.

Hoe duur metro Barcelona?

Prijzen – De meest gebruikte metrokaarten in Barcelona zijn het enkeltje, de dagkaart en de tienrittenkaart. Deze kaartjes kunnen overigens ook gebruikt worden in andere transportmiddelen die tot het openbaar vervoer van Barcelona behoren, zoals bus, tram en trein.

 • Billet senzill (enkeltje) : De ticketprijs voor een enkeltje met de metro ( billet senzill ) is voor 2020 vastgesteld op €2,40.
 • T-dia (dagkaart) : Een dagkaart , waar je de hele dag onbeperkt mee door Barcelona kunt reizen, kost €10,50.
 • T – Casual (tienrittenkaart) : Met een T-Casual kaart kun je 10 ritten maken voor €11,35. Deze reiskaart is anoniem en mag door meerdere mensen gebruikt worden, maar niet tegelijkertijd. Omgerekend betaal je €1,15 per ritje. Let op!  Deze kaart is maar 1 uur en 15 minuten geldig.
 • T-Usual: Een individuele reiskaart die geldig is voor een onbeperkt aantal reizen in 30 dagen. Dit abonnement is te vergelijken met de T-Mes. De T-usual kost voor 1 zone €40.
 • T-jove:  De T-jove is een gepersonaliseerde reiskaart (voor personen onder de 25 jaar) geldig voor 90 dagen waarin je onbeperkt kunt reizen. De standaardprijs voor dit ticket voor 1 zone is €80.
 • T-FM/FN 70/90 general card:  Van deze reiskaart kun je onbeperkt 70 reizen maken in 90 dagen, te gebruiken door meerdere personen uit het gezin. Een abonnement voor één zone kost €63,55.
 • T-Grup:  Deze reiskaart is te vergelijken met de T-70/30. Met de T-grup kun je met meerdere personen reizen in 30 opeenvolgende dagen. De standaardprijs voor één zone is €79,45.
 • T-Familiar:  Deze kaart is te gebruiken voor meerdere personen. De ticket is geldig voor 8 verschillende ritten in 30 opeenvolgende dagen. De kaart kost €10 voor zone 1.
 • Ticket naar het vliegveld (Airport ticket): Dit ticket is geldig voor de metroreis van Aeroport T1 of Aeroport T2 via L9 Sud en de rest van het metronetwerk. Verderop in het artikel staat een precieze uitleg over hoe te reizen van en naar het vliegveld als je de metro neemt. Een kaartje kost €5,15.
 • Barcelona Card : vanaf €46 per persoon voor 3 dagen (inclusief gratis entree bij een groot aantal bezienswaardigheden en korting bij vele andere).
 • Hola BCN! Transportkaart: De prijs van de Hola BCN! ov-kaart voor toeristen varieert tussen de €14,50 voor twee dagen tot €33,70 voor vijf dagen.
You might be interested:  Santiago Bernabeu Cuando Estara Listo?

Let op!  Bij het aanschaffen van kaarten zoals T-mes, T-trimestre dien je een ID-bewijs mee te nemen. Het nummer hiervan moet op de kaart worden afgedrukt. Voor actuele prijzen van andere metrotickets, zie de website van TMB. Let op: kinderen tot en met 4  jaar oud mogen gratis met het openbaar vervoer reizen in Barcelona.

Wat kost een metrokaartje in Barcelona?

Een kaartje kopen voor de metro doe je zo – Een kaartje kopen doe je gemakkelijk bij de kaartautomaten op de stations. Dit kan met muntgeld, pin of creditcard. Voor een enkeltje betaal je €2,20. Een tienrittenkaart, waarop je met meerdere personen mag reizen, kost €10,20 en een dagkaart heb je voor €8,60 in je bezit.

Met een kaartje kun je vrij reizen in zone 1. Deze zone beslaat bijna de hele stad en je hoeft je dus niet druk te maken bij het overstappen. Let op: Voor je rit van en naar het vliegveld wissel je wél van zone.

Je hebt dan ook een speciaal ticket nodig, namelijk een ‘Bitllet Aeroport’. Kosten: €4,80.

Hoe naar Camp Nou?

Hoe bereikt u het Camp Nou stadion met de metro? – Het Barcelona stadion is eenvoudig te bereiken per metro. De dichtstbijzijnde metrohalte voor het bezoeken van de stadiontour is metrohalte ‘Palau Reial’ van de groene metrolijn 3. Vanaf deze metrohalte loopt u alleen de straat ‘Carrer de Marti i Franques’ af.

Na 500 meter loopt u vanzelf de ingang voor de Camp Nou Experience binnen. Als alternatieve halte kunt u metrohalte ‘Collblanc’ nemen van metrolijn 5. Loop hierbij de straat ‘Travessera de les Corts’ in en volg deze 300 meter.

Hierbij komt u echter bij de verkeerde zijde van het stadion uit en zult u nog linksom een stuk langs het stadionterrein moeten lopen. Voor het bezoeken van wedstrijden van FC Barcelona is deze halte geschikter, aangezien dan alle zijpoorten wel open staan.

Hoe lang duurt een bezoek aan Camp Nou?

Praktische tips voor je bezoek –

 • Neem ongeveer 2 uur voor je bezoek. Wanneer je een grote voetbalfan bent wil je misschien zelfs 2,5 à 3 uur van je dag nemen voor een bezoek aan het stadion.
 • Check voor je bezoek de huidige openingstijden van Camp Nou op de website van FC Barcelona om zo een bezoek tijdens een wedstrijddag te voorkomen.
 • Er is een Tapas café en een Bierhal in het stadion, maar deze zijn redelijk prijzig , dus het is aan te raden om zelf wat te eten voor je vertrekt.
 • Als je van plan bent e en wedstrijd bij te wonen , is het aan te raden een extra pull mee te doen. Vergeet ook zeker geen sjaaltje om te supporteren ! Die zijn trouwens ter plaatse te koop of in een hoop winkeltjes in Barcelona.
 • Boek je tickets online , zo ben je zeker dat je het stadion kan bezoeken, en geen tijd verliest in de wachtrij.
 1. .

  Hoe lang duurt rondleiding Camp Nou?

  Page Content – V: Ik kom volgende week naar Barcelona en kijk er naar uit om de Camp Nou-tour te doen in het stadion van FC Barcelona. Kunt u mij vertellen hoeveel tijd ik nodig heb voor de volledige tour? Is er een tijdslimiet? A: Er is geen tijdslimiet om de Camp Nou-tour volledig te voltooien.

  Enkele van de vele tentoongestelde trofeeën

  De tour omvat het museum van FC Barcelona, de kleedkamers van de spelers, de perskamer en een bezoek aan de VIP-zitplaatsen op het stadion. Er is ook een multimedia-presentatie over de club die u kunt bekijken. De FC Barcelona-tour is een zelfstandige rondleiding. Er is ook een optionele audiotour die u op de dag van uw bezoek kunt kopen als u meer informatie wilt. Als u zo min mogelijk tijd kwijt wilt zijn met het in de rij staan, dan is het verstandig om uw kaarten voorafgaand aan uw reis te reserveren.

  1. Als u binnen de openingstijden van de tour blijft, kunt u zoveel tijd als u zelf wilt voor de tour nemen;
  2. Ik heb aan de voet van deze pagina een link toegevoegd waarop u veilig uw Camp Nou-kaarten voorafgaand aan uw reis kunt boeken;

  Buiten het seizoen zijn er nauwelijks wachtrijen, maar als u tijdens het hoogseizoen komt (april – oktober) zult u voorbereid moeten zijn op enige wachttijd. Deze rijen kunnen van 20 tot 40 minuten lang zijn, afhankelijk van de tijd van de dag. Als u het rustig aan doet kunt u de hele tour in ongeveer twee uur doen, maar indien u een echte FC Barcelona-fan bent en u een meer diepgaand bezoek wilt brengen waarbij u alle trofeeën van de club bekijkt (er zijn er veel), naast wat meer te weten te komen over de geschiedenis van de club, dan kunt u heel eenvoudig de hele ochtend aan de tour spenderen.

  Hoe laat rijdt metro Barcelona?

  Koop een kaartje voor elke lijn – Of je nou de metro van de TMB of die van de FGC gebruikt, het kaartje is hetzelfde. Je gebruikt het zelfs voor de bus of de funicular. Afhankelijk van hoe lang je in Barcelona bent, raden we aan om een T-10 kaart te kopen.

  Deze tienrittenkaart is een heel stuk goedkoper dan telkens los een kaartje kopen en meerdere personen maken eventueel gebruik van dezelfde T-10. De metro van Barcelona rijdt elke dag van 05:00 t/m 24:00.

  Op vrijdagen rijden de lijnen tot 02:00 en van zaterdag op zondag rijden ze de hele nacht. Ook op feestdagen rijdt de metro van Barcelona de hele nacht. Dit vind je waarschijnlijk ook leuk om te lezen: .

  Hoe duur is het OV in Barcelona?

  Prijzen OV-kaart in Barcelona

  Een dagkaart (T-Dia) €10,50
  Tienrittenkaart (T-Casual) €11,35
  Bitllet Aeroport (metroticket van en naar het vliegveld) €5,15
  Hola BCN! toeristen kaart 48 uur €16,30
  Hola BCN! toeristen kaart 72 uur €23,70

  .

  Hoe werkt de metro?

  Metro
  Brusselse metrotrein
  Aandrijving elektromotor
  Periode sinds tweede helft 19e eeuw
  Snelheid tot ca. 120 km/h
  Beschikbaarheid openbaar vervoer
  Infrastructuur rails
  Doelgroep stedelijk en regionaal vervoer
  Portaal     Verkeer & Vervoer

  Trein van de City & South London Railway , in 1890 de eerste ondergrondse elektrische spoorweg ter wereld en nu onderdeel van de Londense metro Metronetwerken in de wereld : ■   Metro in één stad ■   Metro in twee of meer steden ■   Metro in aanleg ■   Geplande metro ■   Geen metro Een metro (ook wel ondergrondse of stadsspoorweg ) is een vorm van openbaar spoorwegvervoer in grote steden of agglomeraties die gebruikmaakt van een conflictvrije baan (ongelijkvloerse kruisingen). Dat betekent dat de lijn meestal is aangelegd in een tunnel of op een viaduct. De metro kenmerkt zich door een hoge rijfrequentie en een grote reizigerscapaciteit en houdt zowel wat betreft snelheid als stationsafstand en gewicht van het rollend materieel het midden tussen trein en tram.

  Hoe laat gaat de laatste metro in Barcelona?

  Diensttijden van de metro

  Maand Dag Tijd
  januari – december maandag – donderdag 05:00 – 00:00 middernacht
  vrijdag – zaterdag 05:00 – 2:00
  zondag 05:00 – 00:00 middernacht
  Feestdag 05:00 – 00:00 middernacht

  .

  Wat moet je gezien hebben in Barcelona?

  Hoe is het openbaar vervoer in Barcelona?

  Net als in de meeste grote steden ter wereld kun je jezelf in Barcelona het gemakkelijkste voortbewegen met het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is in heel de stad perfect geregeld; vooral de metro werkt hier erg aangenaam. Op deze manier kun je op een snelle en relatief veilige wijze je door de stad begeven.

  Als je een paar dagen in de stad verblijft is het handig om de metropas voor deze dagen te kopen. Hiervoor ben je ongeveer zes tot negen euro per dag kwijt en kun je onbeperkt reizen met de metro en met de bus.

  De kaart is tevens geldig op de kabelbaan naar Montjuïc en Tibidabo. Als je van plan bent om tevens meerdere musea te bezoeken kun je beter een Barcelona Card kopen. Deze is iets duurder maar krijg je gratis entree in verschillende musea en is het openbaar vervoer in Barcelona gratis.

  Wat kost een kaartje voor een wedstrijd van Barcelona?

  Wat kosten de tickets voor FC Barcelona? – Tickets voor FC Barcelona kunnen qua prijs heel erg variëren. Prijzen verschillen afhankelijk van de soort wedstrijd en je zitplaats in het stadion. Wedstrijden tegen minder goede clubs zijn over het algemeen goedkoper dan tegen een grote club.

  1. De wedstrijden van de Champions League en de Copa del Rey worden vaak doordeweeks gehouden en hebben over het algemeen ook goedkopere kaartjes dan de gemiddelde wedstrijd van de Liga;
  2. Een derby, zoals wanneer Barça tegen Espanyol of Real Madrid speelt, kan gauw boven de €100 per ticket kosten;

  Voor andere wedstrijden liggen de prijzen gemiddeld tussen de €50 en €80. Hoewel prijzen fluctueren afhankelijk van de wedstrijd is het sowieso altijd voordeliger om op de hoogste ring van Camp Nou te zitten of juist helemaal beneden achter de goal. Op deze plekken kun je al tickets van €30 of minder vinden. Kortom, de normale prijzen voor een wedstrijd van FC Barcelona zijn als volgt:

  • Minder belangrijke wedstrijden: €30 – €70
  • Gemiddelde wedstrijd: €50 – €80
  • Derby’s tegen Real Madrid of Espanyol: €100 – €200

  Wat te doen rondom Camp Nou?

  Wat moet je gezien hebben in Barcelona?

  Is het Nou Camp of Camp Nou?

  Stadion van FC Barcelona. Beide vormen komen voor. Op de website van FC Barcelona wordt ‘Camp Nou’ gebruikt. Die vorm heeft de voorkeur.